hušKAJ! 2024. - informacije

hušKAJ! je glazbeni festival koji se održava na Hušnjakovom, u sklopu „Noći krapinskog pračovjeka“, a usmjeren je na poticanje neafirmiranih i lokalnih glazbenika te širenje svijesti o alternativnim glazbenim žanrovima. Cilj festivala je pružiti priliku mladim glazbenicima za prezentaciju njihovog glazbenog stvaralaštva i potaknuti njihov profesionalni razvoj.

Festival se održava 15. lipnja 2024., a organiziraju ga Udruga Krapinjon i Turistička zajednica Grada Krapine, uz pokroviteljstvo Grada Krapine. Sve zainteresirane bendove pozivamo da pročitaju pravila i prijave se na natjecanje, a sve posjetitelje pozivamo da se 15. lipnja okupe u što većem broju i podrže mlade glazbenike.

Najvažnije informacije:

  • pravo sudjelovanja imaju svi glazbeni sastavi koji sviraju autorsku glazbu, a nemaju već službeno objavljen nosač zvuka

  • prijave su otvorene do 15. svibnja 2024.

  • natjecanju prethodi predselekcija, tijekom koje će stručni ocjenjivački žiri preslušati pristigle prijave te donijeti odluku o sastavima koji će nastupiti uživo

  • tijekom nastupa (15. lipnja 2024.) sastave će ocjenjivati stručni žiri, ali i publika

  • glavnu nagradu (500 €) osvaja sastav čiji nastup žiri proglasi najboljim, a publika dodjeljuje Nagradu publike

  • natjecatelji će imati osigurano: opremu i tehničku podršku (po želji mogu donijeti i vlastitu opremu), hranu i cugu, plaćene putne troškove, fotografiranje

  • Glazbena kuća (partner natjecanja) poklanja 2 besplatne probe po bendu

  • sudjelovanje na natjecanju je besplatno

Lokacija

Hušnjakovo, Krapina

Smještaj

Za sve koji na hušKAJ! dolaze izvan Krapine, smještaj mogu pronaći u krapinskim hostelima i apartmanima. Popis dostupnih smještaja moguće je pronaći na stranicama Turističke zajednice Grada Krapine.

Prijevoz

Unutar Krapine ne postoji javni gradski prijevoz, no to ne bi trebalo predstavljati problem - lokalitet Hušnjakovo nalazi se nekoliko minuta hoda od gradske jezgre.

Parking

Posjetitelji svoja vozila mogu ostaviti na Parkiralištu Hušnjakovo, a za natjecatelje će biti osiguran parking blizu pozornice.

Često postavljena pitanja

Podržavatelji