Cosplay natjecanje na KraKonu 2023.

Cosplay gujdeki, here we go!

Pozivamo vas sve da nam se pridružite, prošećete svoje cosplaye i zadivite nas svojim vještinama na našem cosplay natjecanju. Ove godine imamo neke novitete u natjecanju, pa obratite pažnju na pravila (potpuna pravila nalaze se u priloženom dokumentu). Osim nove kategorije u nagradama, imamo i novi prostor, koji sa sobom nosi i pravu pozornicu, tako da pripremite svoje nastupe!

Kategorije

Ove godine uvodimo novu kategoriju u natjecanju, a to je Masterclass! U Masterclass kategoriju pripadaju svi cosplayeri koji su na nekoj konvenciji (ili gaming sajmu) osvojili Best in Show ili neke druge dvije nagrade - najbolji kostim, performans, prop ili slično.

Osim nove kategorije, imamo i:

  • Best in Show - cosplayer koji očara žiri svojim kostimom, ali i svojim performansom

  • Najbolji kostim - crafting, šivanje, SFX, sve su to dijelovi kostima, te kao takvi idu pred oštro oko našeg žirija koji će odabrati najboljeg

  • Najbolji performans - cosplayer koji zadivi publiku i žiri, pokaže da zna u srž lika kojeg predstavlja, nasmije nas ili iznenadi

  • Vox populi - famozne naljepnice i dalje su tu, cosplayer koji najviše oduševi posjetitelje i skupi najviše bodova dobiva nagradu publike

  • Miss KraKon - tradicionalna nagrada za najboljeg cosplay helpera i općenito osobu koja diže atmosferu kona, tu je kao simbolična nagrada za trud i srce!

Judging i nastupi

Naš divni žiri ocjenjivat će vas na prejudgingu, te ćete odmah u sklopu istog odraditi i probu svojeg nastupa, tako da možemo svi biti sigurni da nastupi pred publikom prođu bez tehničkih poteškoća, a i da se upoznate s pozornicom. 

Naravno, ako vam se performans čini kao preveliki pothvat, ili jednostavno ne volite javne nastupe, možete i samo odraditi catwalk i pokazati svoje umijeće izrade kostima.

Natjecanje je otvoreno za sve starije od 15 godina, a prijave traju do petka, 02.06.2023. u 23:59 (budite dobri prema nama i prijavite se čim prije da se ne borimo s prijavama u zadnji tren). Sve pojedinosti i potpuna pravila pronađite u priloženom dokumentu.

Prijavite se ovdje i neka sila bude s vama, ovaj, živite dugo i berićetno!

P.S. Nagrade nam sponzorira naš najdraži Cosplayshop.be, koji uvijek oduševljava svojim materijalima za izradu cosplaya!

Podijeli
Objavljeno: