hušKAJ! 2024. i poziv za natjecanje bendova

Nakon KraKona, vrijeme je da najavimo drugi veliki događaj u lipnju 2024. Samo tjedan dana nakon KraKona, 15. lipnja, organiziramo hušKAJ!

A kaj je hušKAJ?

Ponekim starijim posjetiteljima Krapinjona to je ime možda poznato; davne 2017. godine na Hušnjakovom je organiziran rock'n'roll party upravo tog naziva. Danas, uvidjevši da u Krapini postoji manjak alternativnog glazbenog sadržaja - a zainteresiranosti publike ne nedostaje - odlučili smo osvježiti hušKAJ! i dati mu novo ruho i nov koncept.

hušKAJ! tako postaje novi krapinski alternativni glazbeni festival, usmjeren na poticanje neafirmiranih i lokalnih glazbenika te širenje svijesti o alternativnim glazbenim žanrovima. Cilj je jasan: želimo mladim glazbenicima pružiti priliku za prezentaciju svog stvaralaštva, potaknuti njihov razvoj, a Krapinu - grad poznat po svojoj dugoj glazbenoj tradiciji - obogatiti raznovrsnim glazbenim sadržajem.

Natjecanje bendova

Kako bi mladim glazbenicima dali priliku za predstavljanje, organiziramo natjecanje demo bendova, a povodom toga otvaramo javni poziv bendovima za sudjelovanje u natjecanju.

Javni poziv otvoren je za sve bendove koji sviraju autorsku glazbu, a nemaju već objavljen nosač zvuka.

Najvažnije informacije su sljedeće:

  • pravo sudjelovanja imaju svi glazbeni sastavi koji sviraju autorsku glazbu, a nemaju već službeno objavljen nosač zvuka

  • natjecanju prethodi predselekcija, tijekom koje će stručni ocjenjivački žiri preslušati pristigle prijave te donijeti odluku o sastavima koji će nastupiti uživo

  • tijekom nastupa, sastave će ocjenjivati stručni žiri, ali i publika

  • glavnu nagradu (500 €) osvaja sastav čiji nastup žiri proglasi najboljim, a publika dodjeljuje Nagradu publike

  • natjecatelji će imati osigurano: opremu i tehničku podršku (po želji mogu donijeti i vlastitu opremu), hranu i cugu, plaćene putne troškove, fotografiranje

  • Glazbena kuća (partner natjecanja) poklanja 2 besplatne probe po bendu

  • sudjelovanje na natjecanju je besplatno

Detaljna pravila nalaze se u prilogu ovoj objavi. Sve bendove koji se prijavljuju molimo da pozorno pročitaju pravila. U slučaju nejasnoća, slobodno se javite na mail: info@krapinjon.hr.

Prijave su dostupne putem poveznice, a otvorene su do 15. svibnja 2024.

Organizacija

hušKAJ! zajedničkim snagama organiziraju Udruga Krapinjon i Turistička zajednica Grada Krapine, a održava se u sklopu manifestacije 'Noć krapinskog pračovjeka'. Pokrovitelj događaja je Grad Krapina. Ovim se putem zahvaljujemo i Turističkoj zajednici i Gradu Krapini na podršci, kao i partneru natjecanja - Glazbenoj kući.

... To nije sve?

Naravno da ne! Pozivamo sve zainteresirane posjetitelje da prate naše društvene mreže i društvene mreže Turističke zajednice za više najava o sadržaju i programu hušKAJ!-a, ali i Noći krapinskog pračovjeka. Vidimo se 15. lipnja na Hušnjakovom u Krapini!

Podijeli
Objavljeno: