Predstavljamo novu eru Krapinjona

SlužbenoVažno

Udruga Krapinjon svoj je život započela 2015. godine kao krapinski street festival, čiji je cilj bio pokazati zabavnu stranu znanja. Iz tog se festivala razvila današnja Udruga, a njezina je ideja bila potaknuti kreativni razvoj pojedinaca te promicati stvaralaštvo, radoznalost i inovativnost. Krapinjon je, osim istoimenog street festivala, organizirao i kvizove, koncerte, sportska događanja, a kasnije i KraKon - prvu (i jedinu) zagorsku konvenciju geek kulture. No, s dolaskom globalne pandemije 2020. godine, otkazan je i KraKon, a Krapinjon u potpunosti stao sa svojim aktivnostima.

Što je bilo potrebno napraviti?

U jednom trenutku, zaključili smo da je vrijeme da ponovo stanemo na noge te da opet počnemo raditi za dobrobit mladih, ali i čitave krapinske i šire zajednice. S tim na umu, napravili smo neke izmjene, počevši od donošenja novog Statuta udruge, kako bi ažurirali zastarjele podatke te dobro definirali ciljeve i područja djelovanja Udruge.

Organizacijska struktura i članovi

S ciljem efikasnijeg upravljanja Udrugom, uveli smo Upravni odbor. Organizacijsku strukturu Krapinjona sada čine Skupština, Predsjednik i Dopredsjednik te Upravni odbor, sastavljen od 7 članova (Barbara Brna Kapusta, Jurica Čavužić, Karlo Mrzlečki, Lucija Mrzlečki, Filip Pavić, Marija Petrušić, Vito Vidović). Dodatno, uveli smo dvije kategorije članstva: redovno i pridruženo, čime smo omogućili svima da pronađu odgovarajuće mjesto u Udruzi. Više o svemu spomenutom moguće je pronaći u Informacijama.

Vizualni identitet

Kako bi obilježili novo poglavlje Krapinjona, odlučili smo osvježiti izgled i uvesti novi vizualni identitet. Polazišna točka novog identiteta je vatra - simbol otkrića i radoznalosti. Tako smo na moderniji način interpretirali izvorni logotip Krapinjona i njegovu prepoznatljivu baklju sa žaruljom te naglasili spoj moderne tehnologije i tradicije. Uz to, odabrali smo i novu, upečatljivu zaštitnu boju Krapinjona koju nazivamo "ogenj narančasta". Konačno, ideju Udruge saželi smo u jednostavan slogan s važnom porukom: "Zapali svoju vatru". Ovaj je slogan poziv svim članovima i volonterima Udruge Krapinjon, ali i mladima općenito, da pronađu i njeguju ono što vole i što ih pokreće – svoju vatru.

Web i društvene mreže

Iako je Krapinjon nastao u modernom dobu, nikada nije imao svoju web stranicu. Zato je napravljena nova, moderna web stranica na kojoj će se nalaziti sve novosti vezane za Udrugu, kao i informacije o događajima i projektima. Uz to, ažurirali smo stare i pokrenuli nove profile na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, LinkedIn i YouTube. I na njima ćete moći pratiti sve aktivnosti Krapinjona.

Što je sljedeće?

Od sljedeće, 2023. godine, krećemo polako, ali sigurno. U pripremi imamo nekoliko manjih i većih projekata, a o prvome od njih ćemo uskoro objaviti više informacija. Ovim putem pozivamo sve mlade da predlažu nove ideje te da se uključe u buduće aktivnosti Krapinjona - bilo kao članovi, volonteri ili posjetitelji. Zajedničkim snagama možemo ostvariti ciljeve Krapinjona i stvoriti kulturu u kojoj se potiču raznolikosti te gdje se mladi međusobno podržavaju, uče jedni od drugih, usvajaju nove vještine i razvijaju svoje talente.

Na kraju, zahvaljujemo se svima koji su postavili temelje Krapinjona te svima koji su sudjelovali u prošlim aktivnostima. Taj plamen Krapinjona planiramo rasplamsati još više.

Podijeli
Objavljeno: